09. May 2014 · Comments Off on Leningen vergelijken en direct online geld lenen · Categories: geld lenen

Wanneer u online direct geld wil lenen is het van belang om te weten welk type lening u nodig hebt. Zo zijn er immers vele verschillende leningen zoals een autolening of een woonlening. Eens u weet welke soort lening u nodig hebt is de keuze van kredietverstrekker van belang. Zo schommelen de rentes vaak zoals bijvoorbeeld tussen 3 en 8%. Dit wil dan ook zeggen dat u bij een juiste keuze aanzienlijk wat geld lenen kan besparen. Let dus goed op en vergeet niet dat lenen geld kost.

Kijk ook naar de flexibiliteit van de leningen. Zo is de rente van groot belang bij het kiezen van een geschikte lening, maar van een misschien wel groter belang zijn de bijkomende voorwaarden. Deze kunnen immers bepalen of de lening, ondanks de lage rente, al dan niet bij u past.

Deze voorwaarden handelen bijvoorbeeld over de mogelijkheid om de lening eerder dan voorzien af te betalen mits al dan niet het betalen van een extra bijdrage.

snel-direct-geld-lenenl

Hieronder volgen enkele leenvormen. Verder zijn deze ook de meest gebruikte online leningen. Zo zijn er de persoonlijke leningen en het doorlopend krediet. Beiden delen enkele basisprincipes, maar het totaalpakket is zeer verschillend. Verder zijn er ook de minileningen als vorm van direct geld lenen. Al deze leningen kan u echter niet voor alles gebruiken. Zo kan u met minileningen bijvoorbeeld geen huis kopen. Hieronder geven we alvast wat meer informatie over hetgeen u kan doen met deze 3 soorten leningen.

De persoonlijke lening

Heeft u een duidelijk doel voor ogen en weet u precies wat u wil kopen? Dan zijn de persoonlijke leningen iets voor u. Dit soort leningen bieden immers meerdere zekerheden. Zo weet u hoeveel uw maandelijkse afbetalingen bedragen, wat de rente is en wat de looptijd van de lening is. Deze leningen dienen vooral voor eenmalige grote kosten. Denk hierbij aan zaken zoals de aankoop van een auto, het bouwen van een veranda en misschien wel het maken van een droomreis.

Zoals alles in het leven zijn er ook nadelen verbonden aan de persoonlijke leningen. Zo bent u voor een lange tijd verbonden aan deze leningen. Indien u de lening eerder wil afbetalen dan voorzien moet u over het algemeen een boete betalen. Indien u dus wil overstappen naar een goedkopere lening moet hiermee rekening gehouden worden. De reden voor deze boete is simpel. De banken verwachten winst te maken met deze leningen en indien u de leningen sneller afbetaald kunnen de banken vaak deze winsten mislopen.

Een doorlopend krediet

Indien u een zeer flexibele lening wil aangaan moet u bij het doorlopend krediet zijn. Bij deze vorm van lenen staat enkel het te lenen bedrag vast. Zo bepaald u zelf wanneer u de lening aflost wat de druk op de lener doet afnemen. Zoals u al wel kan raden is deze vorm van lenen populair en dit enkel al voor de lagere druk om de lening af te betalen. Vergeet echter niet dat deze flexibiliteit ook voor een hogere rente zorgt. Deze extra kost is ook te verklaren aan de hand van de extra risico’s voor de kredietverstrekkers. Zij zijn er immers niet zeker van dat u de lening kan afbetalen.

Het doorlopend krediet is een ideaal middel voor diegenen die graag een financiële buffer willen hebben. Voor dit soort leningen heeft u immers geen specifiek doel nodig en de rentes die u betaald zijn de actuele rentes.

Bron:

www.troissoeur.be/geld-lenen

www.ing.be