22. October 2014 · Comments Off on Hoe kunt u verstandig geld lenen · Categories: Geld, geld lenen

Soms kunt u gewoon niet rondkomen, doen er zich onverwachte kosten voor of bent u bezig met een verandering in uw leven. Er zijn momenten in ieders leven dat men geld moet lenen. Weten hoe u verstandig geld kunt lenen kan het verschil zijn tussen nog dieper in de schulden raken en de mogelijkheid om de lening met gemak terug te betalen.

Organiseer uw financiën – vergelijk, simuleer en bereken.

Voordat u iemand om advies vraagt moet u ervoor zorgen dat uw financiën op orde zijn. Probeer nooit om geld te lenen van iemand als u geen overzicht heeft over uw financiële situatie. Dit is een grote fout die veel mensen maken en het resulteert in het verliezen van meer geld dan ze voor mogelijk hadden gehouden of het gewoon blijven zitten met een puinhoop dat tijd kost om op te ruimen. Nadat u een overzicht heeft gemaakt is het raadzaam te kijken naar hoeveel geld u echt wilt lenen. Gebruik hiervoor een site zoals geldlenentop10.be want u wilt er immers voor zorgen dat u niet teveel geld leent of beseft dat u uiteindelijk minder kon lenen. Zorg ervoor dat u weet dat u het kunt betalen en weer terug kunt betalen binnen een redelijke termijn, zonder enige problemen.

leningen

Familie en vrienden

Nadat u er zeker van bent en dat u uw financiën op orde heeft, is het tijd om na te denken over waar u het beste geld kunt lenen. Als u niet op zoek bent naar een extreme hoeveelheid geld is het reëel om een lening te vragen bij uw familie of vrienden. Dit is uw beste optie om geld te lenen van iemand, want het is eenvoudig en ongecompliceerd. Het kan net zo makkelijk zijn om iemand te laten betalen het het juiste moment is of u kunt gezamenlijk een contract ondertekenen. Waar u voor moet zorgen is dat beide partijen precies weten waar ze aan toe zijn. Dit is zo belangrijk omdat als er enige verwarring in de toekomst ontstaat, iedereen weet wat zijn rechten en plichten zijn. Wanneer er discussies ontstaan, over wie schuld heeft kan dit contract helpen. Zorg ervoor dat u beiden weet wat u te wachten staat. Een ander voordeel van het lenen bij familie en vrienden is dat u geen vergoedingen en geen rente betaalt. Dit maakt het voor u een eenvoudige manier om geld te verkrijgen en het geeft u de mogelijkheid om het geleende bedrag snel en gemakkelijk terug te betalen.

Bank- en creditcards als middel voor geld lenen

Als u liever niet uw vrienden of familie gebruikt voor geld lenen, zijn er andere opties. Of u nu besluit om een ​​lening aan te vragen bij een bank of simpel gezegd een aankoop te doen met een creditcard, het is handig om de verschillende rentepercentages te bekijken. Rente kan een grote invloed hebben op hoeveel u uiteindelijk betaalt op de lange termijn. Gewoon wat rond kijken kan het grote verschil maken. Zodra u een rente heeft gevonden waarin u geïnteresseerd bent, rekent het uit. Zorg ervoor dat u het zich kunt veroorloven om elke maand dat bedrag te betalen en bekijk hoeveel u eigenlijk aan rente betaalt en wat de looptijd van de lening is. Dit helpt u bij de opbouw van het gehele plaatje en helpt u inzien of het om een ​​goede beslissing gaat voor op de lange termijn.

kredietkaarten

Zodra u erachter bent gekomen waar u het geld gaat lenen en alle details weet, zorg er dan voor dat u alles opnieuw berekent. Zorg ervoor dat u weet hoeveel het u gaat kosten als u uiteindelijk de lening met rente betaalt. Als het lukt is het verstandig om extra af te lossen. Als uw vriend €250per maand wil, probeer dan om €50 extra elke maand te betalen. Dit zal hem laten zien dat u doet wat u kunt om hem terug te betalen en ook probeert om hem zo snel mogelijk terug te betalen. Als u een lening heeft van een bank of creditcard, betaal dan altijd meer dan het minimum. Dit is waarschijnlijk het laatste wat u wilt doen, maar het zal beter zijn. Als u dit volhoudt zal dit na verloop van tijd, zijn vruchten afwerpen omdat de lening veel sneller wordt afgelost, wat u geld bespaart in rente.

Wanneer u denkt over het aanvragen van een lening of het lenen van geld van iemand, zorg ervoor dat u het zich kunt veroorloven, maar zorg er ook voor dat dit de laatste poging is in verandering van uw financiële situatie. Het lenen van geld is niet het slimste om te doen, want u weet nooit wat er morgen zal gebeuren. U zou uw baan kunnen verliezen, en last kunnen krijgen met het terugbetalen etc. Zorg er altijd voor dat geld lenen uw laatste keuze is en zorg ervoor dat u altijd op alles bent voorbereid.